torsdag den 17. marts 2011

Den negative side

Dette indlaeg bliver en smule trist, for jeg har besluttet mig for at fortaelle lidt om hvordan livet ogsaa kan vaere her i Guatemala.
I Antigua skal man aldrig gaa alene om aftenen, chancen for at blive roevet eller overfaldet et enormt stor. Jeg var vidne til et roeveri en aften, men heldigvis loeb tyven vaek naesten med det samme.
Min roommate Tessa blev roevet to gange i Guatemala, den ene gang var paa en tur til Cerro de la cruz som er et smukt udsigtssted i Antigua - man skal dog aldrig gaa derop uden politieskorte. Tessa blev roevet med en pistol for panden og fik afvide at hun skulle vaere glad for at vaere i live.
Antigua er omgivet af 3 vulkaner. Men hvis man vil bestige en vulkan med egendele og maaske endda livet i behold er der kun en af dem man kan bestige. Min guide Martin sagde faktisk: Hvis du bestiger Volcan Aqua, saa doer du -

Antigua er virkelig en bobbel af idyl, man ser ikke den virkelige fattigdom  i Guatemala. Lige saa snart man kommer udenfor byen kan man se hvordan husene skifter til smaa blikskure og at der er beskidt overalt.

Her i Arcas kan man ogsaa tydeligt se noget elendighed - dog ikke blandt mennesker. Der gaar mange hunde rundt fra de naertliggende landsbyer. De er alle udsultede, har mange sygdomme, gaar og piver hele tiden. Men vi kan ikke fodre eller hjaelpe dem. Hvis vi fodre dem: Vil ejerne bare laenke dem fast og sulte dem. Hundene er jagthunde og hvis de ikke er sultne saa vil de ikke jage. Og hvis vi paa nogen maade hjaelper dem vil de vaere afhaengige af os, og saa er Arcas noedt til at tage sig af dem hvilket vil resultere i at landsbyerne bare faar nye hunde.
Det er rigtigt haardt at se paa for os alle sammen. Isaer hvis man husker paa at alle der arbejder paa Arcas er dyreelskere!

-
Bortset fra alt det, saa har jeg det meget godt - er virkelig traet af boenner og tortillas! Idag er Flores dag, hvor vi selv kan vaelge mad hvorsomhelt vi vil i flores - DET ER LUKSUS for os! ;-)

Haaber i alle har det godt derhjemme, kram fra Liv. ses om 2 uger+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar